Ortho Relax

  Orthomoleculaire geneeskunde wat is dat?

  De term Orthomoleculaire geneeskunde komt uit het Grieks. Orthos betekent: juist, recht of gezond.

  Orthomoleculair staat voor: de juiste moleculen.

  In de Orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met de juiste  stoffen te werken, in de juiste hoeveelheid die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Kijk ook eens naar dit filmpje.

  Voeding

  Men weet al eeuwen dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben.

  In het begin van de 20ste eeuw zijn steeds meer gebrekziektes ontdekt, waarbij het toedienen van een vitamine kan helpen. Sindsdien is het aantal wetenschappelijke onderzoeken gegroeid die dit ondersteunen.
  Inmiddels is duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een grote rol spelen bij het ontstaan van ziektes.
   

  Het is belangrijk dat mensen met de voeding zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen binnenkrijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen (zoals pesticiden, herbiciden en zware metalen).


  Soms is het onmogelijk om alle voedingsstoffen die nodig zijn, met de voeding binnen te krijgen. In dat geval kan de voeding worden aangevuld met voedingssupplementen.

  Voedingssupplementen zijn capsules, tabletten en drankjes die een hoger gehalte aan vitaminen, mineralen, enzymen of essentiële vetzuren van de stoffen bevatten, dan de hoeveelheid die in voeding voorkomt. De inname van supplementen is vaak mogelijk naast reguliere en homeopathische medicijnen, maar soms kunnen medicijnen en supplementen elkaar werking beïnvloeden. Daarom is het altijd van belang, dat u weet welke medicijnen en supplementen u neemt en deze informatie deelt met uw behandelaar (arts, apotheker, orthomoleculair therapeut).
   

  Het is belangrijk dat u weet, wat u zoal eet en drinkt. Daarnaast wil uw behandelaar graag weten of er voedingsmiddelen/ producten zijn waar u slecht tegen kan.

  Het is van belang om te weten of u een te kort of een overschot van een bepaalde stof in uw lichaam heeft. Dit kan via uw bloed of urine en soms ook op andere manieren worden gemeten.

  Samen met u kan ik een behandelplan opstellen.

  MBOG 

  Vanaf 1 juni 2016 is Ortho Relax aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG, licentie-code: 1071 TL, die door diverse zorgverzekeraars wordt erkend.
  Op de website van de MBOG (www.MBOG.nl) staat een overzicht van deze zorgverzekeraars. Raadpleeg aub uw polis om te kunnen bepalen of uw zorgverzekeraar orthomoleculaire therapie vergoedt en tegen welke voorwaarden.


  Ortho Relax